TÖRöKSZENTMIKLÓS/SZEGED

2017.09.20. 11:30

Enyhítették az emberölési kísérlettel vádolt miklósi férfi ítéletét

Tizenhárom év fegyházbüntetésről hét év börtönre enyhítette jogerősen a Szegedi Ítélőtábla kedden a Szolnoki Törvényszéknek egy törökszentmiklósi férfi ügyében hozott korábbi ítéletét. A késes és „tüzeskedős” ámokfutás ügye közel négy évvel ezelőtt, még 2013-ban kezdődött...

Képünk illusztráció.

Forrás: Shutterstock

A Szolnoki Törvényszék tavaly októberben több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérletében mondta ki bűnösnek a most 50 éves férfit, akit tizenhárom év fegyházbüntetésre ítélt. Ezt a határozatot enyhítette most hét év börtönre a táblabíróság.

A jogerősen megállapított tényállás szerint a vádlott és élettársa 2013 decemberében Törökszentmiklóson éltek egy családi házban. Mivel a férfi rendszeresen „bulizott”, ezt élettársa nem nézte jó szemmel, és azt sem, hogy ilyenkor más nőkkel létesített kapcsolatot.

December 8-án a férfi egész nap italozott, több nőismerősével házibulit tartott, emiatt élettársa elhagyta otthonukat. Közös felnőtt gyermekük házába ment, ahol az éjszakát és az azt követő nap egy részét is töltötte.

December 9-én a vádlott szintén ivással töltötte a napot, délutánra pedig mérges lett, hogy párja nem tért még haza. Idegességében meggyújtott egy ágyat – több bútor meggyulladt és a ház is károsodott –, majd egy kést és egy bicskát magához véve, a fia házához ment, ahol párján kívül fia élettársa és a vádlott ötéves unokája tartózkodott.

A dühös férfi rátámadt az élettársára, és több szúrással életveszélyesen megsebesítette – csak a gyors és szakszerű orvosi beavatkozásnak köszönhető, hogy nem halt meg.

A vádlott a házat elhagyva, testvéréhez rohant, ahol szintén többen tartózkodtak az épületben. Kivétel nélkül mindenkibe belekötött, majd elővette késeit, melyekkel rátámadt egyik testvérére, s annak egyik fiára.

Képünk illusztráció.
Forrás: Shutterstock

Csak a szerencsének köszönhető, hogy nem történt újabb tragédia. Amikor pedig a házhoz ért a másik testvére és annak fia, a késeivel azokra is rátámadt.

Ezután testvére házában is meggyújtott egy ágyat a rajta lévő ruhákkal együtt, majd elhagyta a helyszínt. A tüzet sikerült még a tűzoltók kiérkezése előtt eloltani – tájékoztatta az ügyről honlapunkat Bátyi Zoltán, a Szegedi Ítélőtábla sajtószóvivője.

M. G.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!