JÁSZSÁG

2017.10.17. 19:49

Autós üldözés a 32-esen: még a pisztolylövések után sem állt meg a lopott kocsival

Hollywoodi akciófilmek autós üldözéses jeleneteit megszégyenítő valóságos események zajlottak két hete a 31-es és 32-es számú főutakon és mellékútjaikon.

A Szolnoki Törvényszék sajtóosztályának tájékoztatása szerint egy férfi még október 4-én délután egy aznap reggel Tápiószeléről ellopott autót vezetett a 3117-es úton, mikor is a rendőrök közúti ellenőrzésre akarták megállítani.

Az illető azonban nem tett eleget a hatósági intézkedésnek. Megállás nélkül továbbhajtott.

A lopott személygépkocsit és vezetőjét a rendőrök járművükkel követték, majd amikor megpróbálták megelőzni, a férfi leszorította az útról a rendőrautót, ami az út menti vízelvezető árokba hajtott, és felborult.

Az illető megállás nélkül ismét továbbhajtott, és rátért a 32-es számú főútra, ahol – hogy megállásra kényszerítsék – a rendőrök egy kamiont keresztbe állíttattak az úttesten.

A hosszú szerelvényű nehézjárművet az ámokfutó az útpadka melletti árokba lehajtva kikerülte, és nagyobb sebességre kapcsolt.

Még akkor sem állt meg, amikor a rendőrök a lopott autóra célzott lövéseket adtak le.

Menekülése közben a sofőr rátért a 31-es számú főútra, amelyről a farmosi felüljárónál a 3117-es útra, balra kanyarodott. Az őt üldöző rendőrök egy másik rendőrautóval már-már megelőzték, amikor szándékosan nekihajtott a rendőrautónak, melynek hatására az általa vezetett kocsi az úton keresztbe fordult, és a szalagkorlátnak ütközve elakadt.

A férfi azonban ekkor sem adta meg magát. Kiszállt a sérült autóból és a vízelvezető árkon keresztül a szántóföldre futott.

A nagy üldözéses rohanást a Jászberényi Rendőrkapitányság járőrei jobban bírták – utolérték, elfogták és őrizetbe vették a menekülni igyekvő illetőt, akinek lehet, nagyobb vaj van a füle mögött, minthogy nem állt meg egy egyszerű közlekedési ellenőrzés miatt.

A Szolnoki Járásbíróság a közelmúltban jogerősen elrendelte a férfi előzetes letartóztatását – az ügyből kifolyólag jelenleg is tart a nyomozás, így bővebb információval honlapunk is csak később szolgálhat.

Mészáros Géza

Borítókép: Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!