JÁSZAPÁTI

2017.08.17. 18:26

Vonattal ütközött az autós, egy évig nem vezethet

Bíróság elé állított egy negyvennyolc éves jászszentandrási férfit a közle­kedés biztonsága ellen, gondatlanságból elkövetett vétség és más bűncselekmény miatt a Szolnoki Járási és Nyomozó Ügyészség.

A vádlott 2017. június­ 24-én délután Jászapáti lakott területén közlekedett személygépkocsival, amikor a ­Táncsics úti vasúti kereszteződéshez ért.

A férfi a fénysorompó tilos jelzése ellenére ráhajtott a vasúti sínre, ahol egy személyvonattal ­ütközött.

Szerencsére a baleset ­következtében személysérülés nem történt, azonban a személygépkocsi megrongálódott.

A vádlott cselekménye folytán kialakult baleset miatt a Vámosgyörk és Jászapáti közötti vasútvonalon százharmincöt percig vágányzár volt érvényben, nem közlekedhettek a szerel­vények.

A Szolnoki Járásbíróság közlekedés biztonsága ellen, gondatlanságból elkövetett vétsége, illetve közérdekű üzem működésének gondatlanságból történő megzavarásának vétsége miatt százötvenezer forint pénzbüntetést szabott ki a férfival szemben, és egy esztendőre eltiltotta a járművezetéstől.

Az ügyész az ítéletet tudomásul vette, a vádlott és ­védője a járművezetéstől eltiltás mellőzése érdekében fellebbezett.

Mészáros Géza

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!