Közélet

2006.09.29. 14:21

Elkapták a nyugdíjasokat kifosztó bűnözőt

Elfogták és előzetes letartóztatásba helyezték a „gyógyszeres” rablóként elnevesült bűnözőt, aki kizárólag idős emberek sérelmére követte el bűncselekményeit.

Mészáros Géza

Nyár közepe óta hasonló módszerrel rabolt ki számos idős embert F. Sándor Szolnokon. Az eseményekről Karakas László ezredes, városi kapitány és Katona Mihály alezredes, bűnügyi osztályvezető számolt be a Szolnoki Rendőrkapitányságon. Az 59 éves férfi a helybeli piacon szemelte ki áldozatait. Melléjük szegődött, megnyerő modorával a bizalmukba férkőzött. Kikérdezte őket, és kiváló emberismerőként megfigyelte, melyik idős ember élhet egyedül, kinek van szüksége egy-két jó szóra, s ki szorulhat rá segítségre. Mint például vásárlásra, cipekedésre, ház körüli javításra, vagy ügyintézésre. A későbbi sértettek hiszékenyen a lakásukba is beengedték F. Sándort, ahol további bizalmaskodás kezdődött. A tettes, kihasználva a legalkalmasabb pillanatot, az ingatlantulajdonosok poharába gyógyszert kevert. Olyan nagy mennyiségben adagolta a szereket, hogy csak a szerencsének, illetve az idős emberek egészségi állpotának köszönhető, ogy nem történt nagyobb tragédia. Az elkábítottak ugyanis 14-18 órát is aludtak egyfolytában. F. Sándor eközben kutatta ki áldozatai lakását, s vitte el értékeiket. A tettes úgy bukott le, hogy az egyik sértett rendszeres orvosi vizsgálatra járt, s a laboreredményekből derült ki, hogy vizeletében nagy mennyisgű toxikus anyag, Seduxen-származékok, illetve nyugtató- és altatószerek találtak. Ennek ismeretében tett feljelentést, s indult meg a nyomozás.
Mint azt megtudtuk, a Szolnoki Rendőrkapitányságnak eddig hét bűncselekmény jutott a tudomására. A sértetteket összesen mintegy hárommillió forinttal károsította meg. A városi kapitány ezúton is kéri mindazokat, akiket hasonló módszerrel károsítottak meg, úgy azt jelezzék a hatóságnak. A férfit, mivel a bűncselekményeket védekezésképtelen áldozatokkal szemben követte el, így rablás bűntett elkövetése miatt vették őrizetbe. A Szolnok Városi Bíróság pedig már előzetes letartóztatásba is helyezte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!