Közélet

2006.10.22. 09:36

A fűtést elég óra előtt 10 perccel bekapcsolni

Befejeződött a tornaterem fűtésének korszerűsítése Tiszavárkonyban. Korszerű technológiára cserélték le a korábbi hagyományos tüzelésű kazánokat. Az új megoldás ráadásul gazdaságosabb, hiszen megtakarítást is jelent.

Molnár G. Attila

Mint Mészáros Zoltán polgármester elmondta, úgynevezett feketesugárzókkal oldották meg a megfelelő hőmérséklet biztosítását. Ez annyira hatékony berendezés, hogy elég óra előtt tíz perccel bekapcsolni. A biztonság érdekében pedig védőrácsot is kértek a feketesugárzó égőfeje részére.

A modern eszköz kiváltotta az addig üzemelő fa-szén tüzelésű kazánokat, amelyek a pincében olykor bizony vízben is álltak az árvíz idején. A polgármester úgy véli, hogy mindenképp megérte a beruházás. Az átalakítás ugyanis az eddigiekhez képest jóval takarékosabb megoldást is jelent a település számára.

Mészáros Zoltán elmondta, számos kivitelezési munka pályázatok segítségével valósul meg a községben. Ám ez a mostani kivételt jelent. Ugyanis teljes egészében saját erőből sikerült megvalósítani a beruházást. A község összesen bruttó három és fél millió forintot fordított a tornaterem fűtéskorszerűsítésére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!