Közélet

2006.10.19. 09:18

Megint az idősek esnek áldozatul a tolvajoknak

Szolnokon polgármesteri dolgozónak és postásnak adták ki magukat a fineszes bűnözők, Alattyánban pedig nyereménypénzzel hitegettek egy idős urat, ehelyett harmincezer forinttal rövidítették meg. Nagy értékű betörések, kocsikerék-rablás színesíti a kék híreket. A rendőrség jelenti:

SZOLJON

Az elmúlt időszakban több idős embert is kiraboltak. Egy szolnoki idős hölgyet még augusztus 20-án loptak meg. A sértett akkor még nem tett bejelentést a rendőrségre, csupán tegnap mondta el egy közeli ismerősének. Ismeretlenek jelentek meg a lakásában polgármesteri dolgozóknak kiadva magukat. A sértett figyelmét elterelve 75.000 Ft-ot vittek el a lakásból.

Tegnap délelőtt egy ismeretlen személy, háza előtt szólította meg a gyanútlan sértettet, akinek azt mondta, hogy pénzkiutalást hozott. Az idős ember beengedte lakásába az idegent, aki a figyelmét elterelve ellopta a pénztárcáját,melyben 170.000 Ft. készpénz volt.

Alattyánban egy másik csellel jutottak be a 85 éves férfi otthonába. Az idegen azt mondta, hogy nyereménypénzt hozott a bácsinak, de csak 20.000 Ft-os címletek vannak nála, ezért vissza kell adni abból. A sértett az egyik szobából előhozta a 10.000 Ft os bankjegyet. Az elkövető ezt követően elterelte a férfi figyelmét és 30.000 Ft-tal együtt távozott.

Szolnok:

Kedden éjszaka betörtek egy építés alatt lévő társasházba. Az elkövetők szerszámokat és gépeket loptak el, mellyel 350.000 Ft kárt okoztak.

Ugyancsak nagy kárt okoztak a betörők egy szolnoki cégnek. A kft csarnokába törtek be az ismeretlenek, ahonnan rézvezetékeket, gázcsövet, radiátorokat, csaptelepeket, kazánt loptak el. A kár 500.000 Ft.

Jászberény:

Négy kerekétől szabadítottak meg egy Suzukit Jászberény egyik utcájában. A sértettet 300.000 Ft kár érte.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt 24 órában egy súlyos sérüléssel járó közlekedési baleset történt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!