Közélet

2006.10.05. 08:55

Oktatás és munkahelyteremtés kistérségi program keretében

A Regio Kom Térségi Társulás nevében nyújtott be uniós pályázatot Jászapáti önkormányzata. Mint azt Szabó Lajos a társulás elnöke elmondta, a pályázat mintegy 150 millió forintról szól.

Banka Csaba

Keretében egy képzési és foglalkoztatási program valósul meg, valamint ehhez társulnak fejlesztések és beszerzések. A résztvevő jászsági településeken bővülhet a szelektív hulladékgyűjtő szigetek száma, illetve köztéri hulladékgyűjtő edényeket is vásárolhatnak majd. A program másik eleme, hogy összesen negyvennégy fő képzését és foglalkoztatását is megoldja. A 2008 szeptemberéig tartó projektben résztvevők számára először parkgondozói tanfolyamot indítanak. Később pedig a településeken alkalmazzák a dolgozókat, már képzettségüknek megfelelően, a közterületek rendben tartására. A településenként egy-két főnek munkalehetőséget teremtő program egészét uniós keretből finanszírozzák.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!