Közélet

2006.10.15. 17:29

Sok időbe telik az elbírálás és az új igazolvány kiadása

Október 1-től változott a közgyógyellátási igazolványok felhasználásának ideje. A július 1-jét megelőzően kiadott, illetve meghosszabbított, de még a hónap elején érvényes régi típusú igazolványok az érvényességi időpontot követő második hónap utolsó napjáig használhatók fel.

Fodor Beáta

Akinek a jogosultsága október 1-jén lejárt, azok csak november 30-ig válthatják be gyógyszerre, gyógyászati segédeszközre vagy kezelésre. A jogosultságot az illetékes polgármesteri hivatal szociális támogatások osztályán állapítják meg.

— Nem érdemes megvárni, hogy az érvényesség lejárjon. Ugyanis a jogosultság elbírálása és az új igazolvány kiadása hosszú időt vesz igénybe — tudtuk meg Romhányi Beátától, a szolnoki hivatal szociális támogatások osztályának vezetőjétől. Az új rendszerben a jogosultak és a szolgáltatások köre lényegében változatlan maradt. Ugyanúgy igénybe vehető a gyógyászati segédeszközökre, a protetikai és fogszabályozási eszközökre, a gyógyfürdők fizioterápiás kezelésére, ahogy eddig. A változás kizárólag a gyógyszerekre terjed ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!