Közélet

2006.10.18. 18:11

Százmilliós tartozás - leépítenek a berényi kórházban

A kórházi ágyak számának csökkentésről határozott ma délutáni rendkívüli ülésén a jászberényi képviselő-testület. Mintegy százmillió forintnyi kifizetetlen számlájának összegét csökkentené ezzel a jászberényi Erzsébet Kórház. Az intézményt fenntartó önkormányzat az Egészségügyi Minisztériumhoz nyújt be pályázatot.

Banka Csaba

Az egészségügyi ellátórendszer szerkezet-átalakítását ösztönző keretből 57 millió forintra számítanak. Az összeg elnyerésének feltétele, hogy ésszerűsítsék az intézményben található betegágyak számát. Az elnyerhető összeget nem a szerkezet-átalakításra, hanem a hiányok csökkentésére lehet felhasználni. Az átalakítás költségeit a fenntartó önkormányzatnak kell vállalnia. A rendkívüli ülést az indokolta, hogy a pályázat benyújtásának határideje október 20.
A képviselő-testület egyhangú szavazással olyan átalakítási javaslatot fogadott el, amely segítségével — ha kevesebb ágyszámmal is — megtartható lesz Jászberényben a gyermekosztály. Sikeres pályázat esetén jövő március végéig a kórházban 57 aktív ágyat szüntetnek meg. Az átalakítás költségét 10-12 millió forintra becsülték. A változás része lesz, hogy a város egyéb épületeiben működő szakrendelések egy részét a kórházi épülettömbbe költöztetik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!