Közélet

2006.10.06. 15:01

Tizenegy fellebezést utasított el a területi választási bizottság

Tizenegy választással kapcsolatos fellebbezés érkezett a megyei területi választási bizottság elé. Dr. Séllei Imre elnök által vezetett meghallgatáson csütörtökön este nem minden érdekelt fél jelent meg.

Fodor Beáta

Ennek ellenére a tizenegy esetben megszületett a határozat. Kivétel nélkül elutasította a bizottság a kifogásokat. Két esetben merült fel, törvénysértés történhetett. Lajtos István nagyiványi lakos polgármester-jelöltként indult vasárnap az önkormányzati választásokon. Beadványa szerint az ellenjelölt delegáltja befolyásolta a szavazókat, ezáltal a választás tisztasága megkérdőjeleződött. A biztosság tagjai a jegyzőkönyveket megvizsgálták, az érintetteket személyesen meghallgatták. Majd öt nem és kettő igen szavazat mellett elutasították a fellebbezést.

A jászberényi 24. számú választókerületben hiányosan kiállított jegyzőkönyv ügyéről már tegnap beszámoltunk. Mivel a rendelkezésre álló adatok alapján itt sem történt törvénysértés, a területi választóbizottság ezt a fellebbezést sem fogadta el. A többi kérelemben elsősorban a csekély szavazatkülönbség miatt kértek újraszámlást a jelöltek. A jegyzőkönyvek tanúsága szerint mindenhol többször megszámolták a szavazatokat. — Ha legalább kétszer azonos eredményt kaptak, akkor a törvény szerint a bizottság nem adhat helyt a fellebezésnek — tájékoztatott dr. Séllei Imre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!