Közélet

2006.11.13. 08:23

A megszorítások szele elért a kistelepülésekhez

Jászboldogházán ugyan részletesen nem tárgyalták még a költségvetést, de már látszik, hogy a megszorítások a kisközségre is hatással lesznek. Szűcs Lajos polgármester elmondta az eddigieknél is nehezebb lesz az intézményfenntartás.

SZOLJON

A pénzszűkös időben pedig nem elképzelhetetlen, hogy további költségmegtakarítási intézkedéseket kell bevezetni. Azt ugyan még nem lehet tudni, hogy pontosan melyek is lesznek ezek. Az intézmények átszervezése valószínűsíthető, igaz egyik bezárását sem tervezik egyelőre. Azt azonban nem gondolja, hogy létszám leépítést kellene végrehajtaniuk.

Az önkormányzatra háruló feladatok nagyságrendjéhez képest már most is kifeszített létszámmal működnek. A mögöttünk hagyott négy év alatt tizenöt százalékos leépítést valósítottak meg azzal, hogy a nyugdíjba vonuló kollégáik álláshelyére nem vettek fel egyetlen új dolgozót sem. Ezt az elvet továbbra is fenn kívánják tartani, de a költséglefaragáshoz mindez aligha lesz elegendő. A teendők kidolgozása az elkövetkező hetek feladata lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!