Közélet

2006.11.12. 10:23

A nem várt, óriási siker összehozta a Huno-rockot

A túrkevei Huno-rock énekegyüttes három évvel ezelőtt egy spontán jött ötlettől vezérelve alakult. Az együttes az első fellépésén egy Kormorán-alt és egy Vizy Márton-szerzeményt adott elő. A nem várt, óriási siker és az együtt éneklés öröme mindenkit megérintett és úgy döntöttek, hogy újabb dalokat tanulnak és ezután tovább gazdagítják nemzeti ünnepeink kulturális programjait.

SZOLJON

A 2004. március 15-én tartott koncerttel egybekötött műsorukra zsúfolásig megtöltötték az érdeklődők a túrkevei mozi nézőterét, ahol akkor közel ötszázan ünnepelték együtt a nemzet jeles napját. A Huno-rock énekegyüttes azóta is kulturális műsorokkal készül a nemzet ünnepeire, de rendszeresen fellépnek a Túrkevei Református Egyház ünnepi műsoraiban is. Az együttes számos sokoldalú, tehetséges taggal büszkélkedhet.

A tagok: F. Tóth István, F. Tóthné Jutka, Sebestyénné Zsóka, Nagy Pisti, F. Tóthné Margit, Kardosné Margit, Bedő Emi, F. Tóth Babszi és Adél, Bacskai Gábor, Filkorné Juhász Icu, Finta Zoli, Csaplár Béci, F. Tóth Lajos, Filkor József (Dody). Mindamellett, hogy az énekegyüttes tagjainak torkából szépen cseng a dal, vannak köztük tehetséges prózamondók, így irodalmi műsorokban is közreműködhetnek. A túrkevei Egres Kis Lajos néptáncegyüttes, amely 1994 óta hirdeti a néptánc és népzene szépségét, szintén állandó résztvevője a Huno-rock együttes koncertjeinek, illetve műsorainak. Nem csoda hát, hogy az énekegyüttes és a néptáncegyüttes egy kulturális csoportot alkot.

A néptáncegyüttes emeli az előadások látványát. Zenei palettájukon Koltay Gergely, Vizy Márton dalai mellett a Padlás című musical betétdalai és más hazafias, rockzenei alapokra épülő dalok szerepelnek, melyek mind a hazánk iránt érzett feltétel nélküli hűségről, az összetartozás, a szeretet és olykor az elvesztett egyensúly megtalálásának szükségességéről szólnak. Eddig önálló műsoraikat nemcsak Túrkevén, de Szolnokon, Kétpón, Tiszatenyőn, Mezőtúron, Kisújszálláson és Örményesen is élvezhette a nagyérdemű közönség, sőt énekeltek már a budapesti Kossuth téren is. Az énekegyüttes tagjai maguk készítik el önálló zenei alapjaikat, és a technika ördögével is maguk kénytelenek szembeszállni. A meghívókat és a műsorok keretein belül átadott ajándékokat maguk tervezik és készítik el. Soha sem tétlenkednek a Huno-rock-tagok. Ezt bizonyítja, hogy alapos előkészületeket követően nagy sikerrel mutatták be a közelmúltban Várkonyi Mátyás és Béres Attila Egri csillagok című rockoperáját. A főszerepeket a Huno-rock tagjai játszották.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!