Közélet

2006.11.27. 08:52

Álom marad a tanuszoda?

Kunszentmártonban az a hír terjedt el, hogy az önkormányzat el kívánja adni a tulajdonában lévő vízművet. Néhányan azt is tudni vélik, hogy a vízmű tervezett eladása kapcsolatban áll a tanuszoda megépítésének tervével. Felröppent a hír ugyanis, hogy a tanuszoda csak akkor épülhet meg, ha az önkormányzat eladja a vízművet.

SZOLJON

Amint arról korábban beszámoltunk, a településen részben állami, részben magánbefektetők által, önkormányzati közreműködéssel készült volna el egy tanuszoda. A csaknem háromszázmilliós létesítmény Kunszentmárton gesztorságával, Kunhegyes és Jászladány együttműködésével valósult volna meg. A programhoz befektetőket kerestek, aki majd működteti a létesítményt. Dr. Czuczi Mihály polgármester cáfolta az eladásról szóló híreket. Azonban a nyilvánosság előtt már elárulta, a bérbeadás szóba került.

A polgármester nem nyilatkozott

A polgármester elmondása szerint valószínűleg visszalép a város a program megvalósításától, azonban a döntéshez testületi határozat szükséges. Előreláthatólag november 30-án tárgyalnak az ügyben. Megkerestük dr. Czuczit, azonban nem kívánt nyilatkozni.

Elmondta, jelentkezett egy befektető, aki javaslata, ha ő szolgáltathatja a vizet az említett településeken, akkor a tanuszoda éves üzemeltetési költségének (hetvenmillió forint), a felét, évi harmincöt millió forintot elenged. A jelentkező cég állítólag olyan ajánlatot tett, hogy 51%-os önkormányzati többségi tulajdon mellett, 49%-os üzemeltetői részesedéssel a vízmű önkormányzati tulajdonban maradna, azonban a vizet ő szolgáltatná. A városnak így jóval kevesebbe került volna a tanuszoda üzemeltetése, hiszen, ha a vízmű üzemeltetését nem adják bérbe, akkor nincs kedvezmény sem. A polgármester szerint kérdés, hogy érdemes-e ezt a harmincöt millió forintot kiadni, amikor minden területen az elvonás és a megszigorítás érezhető. Azonban nyomatékosított, ez csak ajánlat volt. Nemrég a hírek szerint Kunhegyes bejelentette, nem csatlakozik a tanuszodaprogramhoz. Mivel együttes közbeszerzési eljárást bonyolítottak volna, ha egy település kiszáll, akkor valószínűleg a többi sem bír a többletköltséggel. Most arról kell a testületnek dönteni, hogy felvállal-e a kisváros egy ekkora terhet — mondta Czuczi Mihály.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!