Közélet

2006.11.14. 16:18

Elismeréseket adtak át a városért tevőknek

A kunszenti Szent Márton-napok keretében adták át a Pro Urbe és a Pro Communitate Urbis kitüntetéseket. A Pro Urbe, a Városért díjat évente egy alkalommal adományozzák. A kitüntetés a város életének felemelkedéséért, értékeinek megőrzéséért végzett tevékenység elismeréséül jár.

SZOLJON

Az idei kitüntető címet, a kunszentmártoni származású dr. Barna Gábor néprajzkutató, a Szegedi Tudományegyetem Néprajzi és Kulturális Antropológia Tanszékének Tanszékvezetője kapta. A Pro Communitate Urbis emlékérmeket a város kisebb közösségért végzett önkéntes tevékenység elismeréséül adományozzák.

Az egyik emlékérmet, honfoglaló- és a kun hagyományok megőrzéséért, népszerűsítéséért Czuczi István, a Szent Márton Lovasegyesület íjászainak vezetője kapta. Az emlékérem immár másik tulajdonosa Tajti Ibolya, a városi civil közösség aktív résztvevője. Elismerését a helyi társadalmi életben végzett önkéntes tevékenységéért vehette át.

A harmadik Pro Communitate Urbis emlékérmet Kerekes Ferencnek, a helyi sportélet jeles képviselőjének ítélte a képviselő-testület. Kitüntetését eredményes sportolói és utánpótlás-nevelő tevékenységéért kapta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!