Közélet

2006.11.28. 16:27

Elkészültek a gátszakaszok megerősítésével

A tavaszi árvíz idején megrongálódott gátszakaszok helyreállítása befejeződött. Már csak a kisebb, a védettséget nem befolyásoló munkák vannak hátra.

SZOLJON

Kedden Kunszentmártonba és Szelevényre látogatott Dr. Persányi Miklós környezetvédelmi és vízügyi miniszter, ahol megtekintette a tavaszi rendkívüli árvíz utáni helyreállításokat. Kunszentmártonnál a belterületi töltésszakasz, a támfal és a partfal helyreállítását, Istvánházánál pedig az új töltésszakaszt tekintette meg.

- Nehéz, de sikeres időszakon vagyunk túl, - mondta a miniszter Szelevényen. Sikeres volt a védekezés, majd nagy erőkkel megkezdődött az érintett töltések újjáépítése. A töltéseken folyó munkák a Körösök és a Tisza mentén mintegy 11, 2 milliárd forintba kerültek.

Varga László a KÖTI - KÖVIZIG igazgatója elmondta, hogy a gátszakaszok megerősítése és újjáépítése mindenhol időre és jó minőségben elkészült. A miniszter ünnepi beszédében elmondta továbbá, hogy az Új Magyarország fejlesztési terv keretében jelentős összeget fordít a kormány árvízvédelemre, fejlesztésre.

A tervben szerepel, hogy az elkövetkező hét évben, évente annyi pénz jut majd árvízvédelemre, amennyit eddig kormányzati ciklusonként költöttek. A miniszter ünnepi beszéde után leleplezte a 2006. évi árvíznek emléket állító emlékkövet. Az emlékkövön, megjelölt szint jelzi azt a vízmagasságot, ami akkora lett volna, ha a Körös kilép a medréből, és elárasztja a falut.

-->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!