Közélet

2006.11.07. 16:04

Elúszhat a csatornázás?

Ma még kérdéses, hogy elkészül-e 2008. szeptember végére a tervezett 1,48 milliárdos szennyvízberuházás. A közbeszerzési eljárás vesztesei közül ugyanis hárman megtámadták a döntést.

SZOLJON

A döntőbizottság tárgyalást kezdeményezett. Ha viszont nem lesz új eljárás, tartható a határidő. Az utóbbi időben nem volt példa arra Kisújszálláson, hogy a vesztesek jogorvoslattal éljenek egy döntés ellen.

Akiknek már nem kell aggódni

A Kígyó utcában Csurgó Lászlóéknak már nem kell azon aggódni, lehet-e aznap nagymosás, vagy csak elmosogathatnak-e, mert a szennyvízakna tele van. Hat éve várták már, hogy ez ne legyen gond. — Amióta nemrég kiépült előttünk a csatornahálózat és rákötöttünk, sokkal komfortosabb lett az életünk. Nem kell aggódni, hogy bugyog a fürdőszobában a szennyvíz és szippantatni kell — mondta a férj.

A hiányzó három szennyvízöblözetlen, a Béla király út—Nagy Imre—Petőfi utcák által határolt déli városrészen címzett támogatással is megvalósuló beruházással szinte százszázalékos lenne a csatornahálózat kiépítettsége. Közben elkészülne a szennyvíztisztító telep rekonstrukciója is, hiszen a város most milliós környezetvédelmi bírságot fizet, mert a tisztítottszennyvíz-kibocsátási értékei a határérték felett vannak. Dr. Kui Gábor közbeszerzési ügyintézőtől megtudtuk, a hat pályázóból az előző képviselő-testület egy budapesti kft.-t hirdetett ki győztesnek. A döntés ellen három ajánlattevő cég kifogást nyújtott be, így a közbeszerzési döntőbizottság tárgyalást kezdeményezett velük. Ennek végéig a győztessel a város nem köthet szerződést. A jogorvoslati eljárás december elején lezárulhat. Ha nem lesz új eljárás, akkor tartható az eredeti határidő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!