Közélet

2006.11.23. 16:51

Gyermekvédelmi fórumot tartottak a fejlődésért

A gyermekvédelem egyre nagyobb hangsúlyt kap az életben, különösen az elkövetkező generációk számára — emelte ki mondandójában Nánásiné dr. Horváth Edit, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Pedagógiai Intézet, Pedagógiai Szakmai és Szakszolgálat igazgató helyettese a ma délután gyermekvédelmi szakmai fórumon.

SZOLJON

Hozzátette: az óvodák, iskolák és gyermekjóléti szolgálatok közötti kommunikáció erősítése alapvető fontosságú a rendszer hatékony működése érdekében. A problémás gyerekek és a segítő személyek gondjait, fejlesztéseit közelítették egymáshoz a fórumon.
Botár Béla, a salgótarjáni Bóna Kovács Károly Általános Iskola és Diákotthon igazgatója szerint a humanisztikus légkör kialakítása egyre több családban nem valósul meg.
— Mindig nehéz problémás gyerekekkel foglalkozni, ez nem vitás — fogalmazta meg a szakember. — Az, hogy milyen irányba fejlődnek, mindig meghatározza a családi háttér. Itt jön be a nevelőtanár döntő szerepe, hiszen kezelhetetlen gyerek nincsen, annál inkább gyakori a felkészületlen pedagógus. Ezen szeretnénk változtatni a jövőben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!