Közélet

2006.11.15. 08:39

Vegyes szezont zárt idén a túrkevei gyógyfürdő

Ha nem is hét, de két szűk esztendő. Nagyjából így önthetők szavakba azok a statisztikák, amelyek az idei és a 2005-ös strandszezon adatainak összehasonlítása után láttak napvilágot.

SZOLJON

A közelmúltban készült kimutatás hűen tükrözi a létesítmény erősségeit és gyenge pontjait — fogalmazott a gyógyfürdőt üzemeltető közhasznú társaság vezetője. Nagy Tiborné érdeklődésünkre válaszolva kifejtette: bár az összkép kiegyensúlyozottságot tükröz, az egyes részterületek között jelentős eltérések tapasztalhatók. A leggyengébben a szeptember végén összesített mutatók alapján idén is a strand muzsikált. Ám amíg tavaly ebben az időjárásnak volt meghatározó szerepe, addig ezúttal elsősorban az élménymedence hosszadalmas garanciális javításának tulajdonítható a szerényebb látogatottság.

A fürdőgyógyászat szolgáltatásait igénybe vevők száma az elmúlt évek viszonylatában csekély ingadozással állandósulni látszik. A cél persze e téren is az előrelépés — hangsúlyozta a szakember. Ez a mai gazdasági viszonyok között nem könnyen, de reálisan megvalósítható elképzelés — vélekedett Nagy Tiborné.

Igazolja ezt a komplexumhoz tartozó szálláshelyek növekvő népszerűsége is. Hiszen a kemping és a fenntartó önkormányzat által múlt nyáron megvásárolt apartman a tavalyinál már az utolsó negyedév kezdetéig jóval több vendéget vonzott. Igaz, az előbbi forgalma azért még így sem közelíti meg a fénykornak számító 2002 előtti időszak nagyságrendjét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!