Közélet

2007.01.15. 08:18

Aggódnak egy következő ár- és belvíz miatt

Vezsenyen tavaly elmaradt a legutóbbi árvíz során megrongálódott Tisza-parti gátszakasz helyreállítása. Hatvani Lajos polgármester elmondta, azt ígérték nekik, hogy a tiszavárkonyi partrész helyreállításával egy időben náluk is rendezik a 800 méter hosszban megrepedt védvonal újjáépítését.

SZOLJON

Miközben Várkonynál jól halad a munka, náluk még el sem kezdődött. A helyzet aggodalomra ad okot, hiszen egy következő áradáskor könnyen bajba kerülhet a település. A polgármester szerint érthetetlen, hogy ilyen biztonsági beruházásra nem futja a pénzből.

A község vezetője levélben hívta fel a térség jelenlegi és korábbi országgyűlési képviselőjének figyelmét — egyebek mellett — az elmaradt beruházásra. A döntéshozókat helyszíni bejárásra is meghívta, saját szemükkel lássák a helyzetet. A településen az is aggodalomra ad okot, hogy bár a múlt évi ár- és belvíz által megrongálódott épületekben a kárfelmérés megtörtént, az érintett 65 ingatlan közül azonban ez idáig csak 25-re tudták megkötni a kárenyhítési szerződést a szigorú feltételek miatt.

Huszonegyen köszönték szépen, és nem kértek a kárenyhítés mértékével egyező jelzálogból! Hatvani Lajos szerint sajnos számítani lehet arra, hogy ezekben az ingatlanokban egy elkövetkezendő belvíz még maradandóbb károkat okoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!