Közélet

2007.01.02. 11:42

Akadálymentesítésre és képzésére is pályáznak

A Szociális és Munkaügyi Minisztérium által meghirdetett támogatási lehetőségre a karcagi Győrffy István Általános Iskolához tartozó Kossuth tér 4. szám alatti alsó tagozatos iskola földszinti részének az akadálymentesítésére pályáznak.

SZOLJON

A karcagi önkormányzat a napokban két pályázatot is benyújt. Az egyik a Szociális és Munkaügyi Minisztérium által meghirdetett támogatási lehetőség. Ezt a közszolgáltatásokhoz való egyenlő esélyű hozzáférés II. önkormányzati felelősségi körbe tartozó közszolgáltatást nyújtó intézmények akadálymentesítésére írták ki. Itt a Györffy István Általános Iskolához tartozó Kossuth tér 4. szám alatti alsó tagozatos iskola földszinti részének az akadálymentesítésére pályáznak. A szükséges műszaki tervekre a város az idei költségvetéséből 107 ezer forintot biztosít. A tervek szerint az épületben az akadálymentes bejutáson túl elvégeznék a földszinten található wc-blokk akadálymentes átalakítását is. A mintegy ötmilliós beruházáshoz 3 millió forint pályázati forrást remél a város.
A másik pályázatot a Foglalkoztatáspolitikai és Munkaügyi Minisztérium Humánerőforrás-fejlesztési Operatív Program Irányító hatósága írta ki. Még pedig a társadalmi befogadás elősegítése a szociális területen dolgozó szakemberek képzésével címmel. A program a szociális területen dolgozó szakemberek és önkéntesek ismereteinek bővítését, készségeik, valamint az együttműködési hálózataik fejlesztését célozza meg. Az odaítélhető támogatás 5-20 millió forint közötti. A karcagi pályázat összeállításában, valamint sikeres pályázat esetén a megvalósításban egy debreceni székhelyű alapítvány is közreműködne, mellyel az önkormányzat most konzorciumot is létrehozott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!