Közélet

2007.01.14. 12:08

Egy napon két fatolvaj-bandát csípett nyakon az erdőgazda

Egy ismerőse szombaton reggel értesítette Luzsi Józsefet, hogy arra illetéktelenek nagy erőkkel termelik ki a fákat Jászszentandráson, a járási iskola melletti erdőrészen.

SZOLJON

A Magánerdő-tulajdonosok és -gazdálkodók Országos Szövetségének elnöke értesítette a rendőrséget, így járőrök társaságában sietett a helyszínre. A magántulajdonban lévő területen három helyi fiatalember — köztük fiatalkorú is — jól felszerelten, motoros fűrésszel vágta halomra a fákat, amelyeket egy traktorral húzott pótkocsira rakodták. A fatolvajok már több mint ötven mázsa, százezer forintot meghaladó értékű tüzelnivalót pakoltak fel a teherszerelvényre, amikor tetten érték őket. A három tettes természetesen nem tudott engedélyt felmutatni, és be is vallották, hogy illegálisan irtották az erdőt.

Ügyükben valószínűleg gyorsított eljárásban hoznak majd hamarosan ítéletet. A helyszínen történt kihallgatást követően Luzsi József délutánra kocsiba ültés hazahajtott, ám útközben a határ másik végén egy másik fatolvaj bandára lett figyelmes. Határozott fellépésének köszönhetően a fahasábokat — közel tíz mázsát — a hevesi fiatalemberek lepakolták kerékpárjaikról, s őket az elnök nagyvonalúan útjúkra engedte. Ők ezúttal még megúszták a rendőrségi eljárást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!