Közélet

2007.01.09. 08:57

Először tartanak hagyományőrző böllértalálkozót a településen

A kunsági legeltető állattartás ünnepeit és hétköznapjait idéző Juhászfesztivál után újabb népi hagyomány, a disznóvágások hangulatának felélesztését tűzték ki célul nemrégiben Túrkevén.

SZOLJON

A gondolatot tett követte, így ma már végleges formát öltött az első Kevi böllértalálkozó programja — tájékoztatta lapunkat a rendezvény egyik főszervezője. Tóth Lajos alpolgármester szerint legyen bár enyhe, vagy hamisítatlanul téli idő, január 20-án igazi népünnepély veszi majd kezdetét a helyi fürdő területén.

Az előzetes egyeztetések szerint ugyanis nyolc-tíz, a környező településekről érkező csapat mutatja majd be itt disznóvágásban szerzett jártasságát. Ennek megfelelően a szúrástól a kolbásztöltésig a házi húsfeldolgozás minden fortélyát szemügyre vehetik, sőt, a munka végeredményét kóstolással is ellenőrizhetik majd az érdeklődők. Persze jóféle pálinka, forraltbor, no meg egész napos énekszó, muzsika és tánc kíséretében.

Címkék#Tóth Lajos

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!