Közélet

2007.01.25. 09:12

Gyűlik a támogatók pénze a szolnoki Munkácsy-kiállításra

Mintegy kétmillió forint felajánlás érkezett a Munkácsy-kiállítás megrendezésére. A Szoljon.hu már megjelent cikke hatására több megyebeli vállalkozó jelezte, támogatná ezt a kulturális vállalkozást.

SZOLJON

Márciustól áprilisig látható

Az ország egyik legnagyobb Munkácsy-kiállítása március 2-tól április 27-ig látható a Szolnoki Galériában. A festő munkásságának mind teljesebb megismeréséért a békéscsabai múzeumból a művész 59 személyes relikviája érkezik: a kalapjától a szemüvegén át a festőállványáig. A Magyar Nemzeti Múzeum is kölcsönöz néhány képet a Szolnoki Galériában rendezendő tárlathoz.

— A korábbi érdektelenség után a hét elején nem csak a TOP 50-ben szereplő cégek közül kerestek meg bennünket — hangsúlyozta Szalay Ferenc. A polgármester elmondta, a város és a megye  3,5-3,5 millió forintos támogatása mellé mintegy kétmillió forint érkezett eddig. — Ez az összeg már elegendő ahhoz, hogy a kiállítás biztosan ne maradjon el.
Korábban már a Szoljon.hu is hírül adta, a megyeszékhelyen a Damjanich Múzeum szervezésében a Szolnoki Galéria ad otthont a megye idei legnagyobb kulturális vállalkozásának. A Munkácsy Mihály festményeiből álló kiállítás március elejétől csaknem két hónapon át látogatható. Ennek színvonalas megrendezéséhez járult hozzá már a szolnoki Coop csoport és dr. Nyerges Zsolt ügyvéd is 500-500 ezer forinttal. Szolnok polgármestere magánemberként 100 ezer forintot ajánlott fel.
— Ezzel szeretnék kedvet csinálni azoknak, akik még bizonytalankodnak — tette hozzá Szalay Ferenc —, érdemes támogatni egy olyan kiállítást, ami más településeken már sikerrel szerepelt. A Damjanich Múzeum vezetőivel folyamatosan egyeztetek, így tudomásom van arról, hogy dr. Horváth László igazgató több országos érdekeltségű óriáscéget megkeresett. Információink szerint van esély arra, hogy az elegáns kiállításhoz szükséges 10-12 millió forintnyi támogatást magánemberek és vállalkozások összeadják.
Arra a kérdésünkre, mi lehet az oka, hogy a vállalkozónak kiküldött levél nem érte el hatását, eddig senki nem tudott érdemben válaszolni.

Márciustól áprilisig látható Az ország egyik legnagyobb Munkácsy-kiállítása március 2-tól április 27-ig látható a Szolnoki Galériában. A festő munkásságának mind teljesebb megismeréséért a békéscsabai múzeumból a művész 59 személyes relikviája érkezik: a kalapjától a szemüvegén át a festőállványáig. A Magyar Nemzeti Múzeum is kölcsönöz néhány képet a Szolnoki Galériában rendezendő tárlathoz. -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!