Közélet

2007.01.08. 11:41

Kizárólag a feladatellátásra ad garanciát a megye

Egymás után jelentik be a jászsági önkormányzatok, hogy intézményeik fenntartását az eddig megszokott körülmények között nem tudják biztosítani.

SZOLJON

A költségek csökkentése érdekében sokan más fenntartóknak szeretnék átadni azokat a feladatokat, amelyek nem kötelezőek számukra. A választásokat követően ezt fél évig tehetik meg. Szóba jöhetnek egészségügyi, szociális és oktatási intézmények. A Jászsági Többcélú Társulás is a lehetséges „fogadók” között van.

Hajdú László elnök elmondta, hogy a jászberényi Nevelési és Pályaválasztási Tanácsadó átvételéről, és a Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálatok közös irányítású szervezetté alakításáról tárgyalnak. Az elnök szerint ha lesznek átszervezések, azokról májusig dönteni kell. A Megyei Közgyűlés elnöke, Fejér Andor ezzel kapcsolatban leszögezte: kizárólag a feladatellátásra tudnak garanciát vállalni.

Arra semmiképp nem, hogy a megyének átadott intézményeket változatlan formában fenntartsák. Minden esetben szakmai átvilágítást végeznek. Csak azokat az intézményeket, intézmény egységeket finanszírozzák, amelyek olyan feladatot végeznek, amit nem lát el egy már működő megyei intézményük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!