Közélet

2007.01.12. 08:57

Közösen dolgoznak a költségek csökkentésén Berényben

Befejeződött a jászberényi önkormányzat jogi és pénzügyi átvilágítása. Gedei József, a város MSZP-s polgármestere jelentette be mindezt csütörtök este a polgármesteri kabinet első közös sajtótájékoztatóján.

SZOLJON

A választásokat követően létrejött kabinet munkájában rajta kívül Juhász Dániel Fidesz-es, illetve Nagy András SZDSZ-es alpolgármesterek vesznek részt. Az átvilágítás eredményei megerősítették azt a szándékot, hogy az önkormányzat által működtetett intézményekre fordított költségeket csökkenteni kell. A költségcsökkentést az intézmények működésének racionalizálásával, átszervezésekkel, bizonyos feladatok átadásával kívánják megoldani.

A konkrét intézkedések előkészítésén bizottságok dolgoznak. Nagy András rámutatott, hogy az átszervezésektől korábban sem riadt vissza a berényi önkormányzat. Még az első ciklusban közös irányítás alá vették a helyi óvodákat. A második ciklusban a négy önkormányzati általános iskolát összevonva két nagy intézményt hoztak létre. Később pedig bevezették a feladatfinanszírozás költségvetési gyakorlatát. A gazdasági körülmények most olyanok hogy újabb intézkedésekre van szükség.

Leszögezte, hogy az átalakításokat szélsőségektől mentesen kívánják végigvinni. Juhász Dániel mindezt annyival egészítette, ki, hogy a korábbi átvilágítások is rámutattak a költségcsökkentés szükségességére, de azokat nem mindig tudták az intézkedésekben megjeleníteni. Most arra nem kerülhet sor, hogy a gazdálkodást érintetlenül hagyják, mert az pénzügyi válságba sodorhatná Jászberényt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!