Közélet

2007.01.02. 15:21

Leépítésre kényszerül a kórház

A karcagi Kátai Gábor Kórház vezetése 2006-ban folyamatosan tájékoztatta az önkormányzatot az intézmény egyre nehezedő pénzügyi helyzetéről. Az ún. HBCS pontszám alapján biztosított OEP finanszírozás, már nem elég a kórház folyamatos működtetéséhez - derül ki az önkormányzatnak napokban készített beszámolóból.

SZOLJON

 A kisegítő területen dolgozók számában az elmúlt években - mindenekelőtt az évről évre növekvő pénzügyi kényszer hatására már 28 százalékos létszámcsökkentés megtörtént. Az intézmény a most kialakult pénzügyi helyzet alapján újabb létszámleépítésre kényszerül. Mint tulajdonos, a karcagi önkormányzat hozzájárult a 2007. január 2-vel megvalósítandó, önkormányzati szinten 28 álláshely megszüntetésével együttjáró létszámcsökkentéshez. Az ezzel járó jogszabályi kötelezettségeinek teljesítéséhez - a prémium évek program keretében történő létszámleépítéssel érintett költségek figyelembe vételével - 33,7 millió forint összegű, vissza nem térítendő állami támogatás igénylésére pályázatot nyújt be a város a Magyar Államkincstár Megyei Területi Igazgatóságához. A megszüntetésre kerülő álláshelyek: 10 takarító, 2 kőműves, 4 konyhai kisegítő, 1-1 villanyszerelő, raktáros, cukrász, hentes, humánpolitikai osztályvezető, pénzügyi mb. osztályvezető és ápoló.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!