Közélet

2007.01.17. 08:59

Májusra készül el Árokszállás központjában a körforgalom

Jászárokszállás városközpontjának képe is átalakul a körforgalmi csomópont megépítésével. A munkaterület átadásával megkezdődött a beruházás, amelyet májusban fejeznek be a vállalt határidő szerint.

SZOLJON

A hetven millió forintos fejlesztés eredményeként a csomópont kiépítése mellett a központban huszonegy gépkocsi parkolót is megépítenek. Mindezzel párhuzamosan a főtérről eltűnnek a légvezetékek. Mind az elektromos áram, mind pedig kábeltelevíziós rendszer vezetékeit földkábelre cserélik. A téren öntöttvas kandellábereket állítanak fel.

A hetven millió forintos fejlesztésből a város öt millió forint erejéig veszi ki a részét, amely a vezetékek kiváltásának költségeit jelentik, illetve a főtéren található vállalkozások járulnak hozzá a parkolók kiépítéséhez. Gergely Zoltán polgármester elmondta, hogy a téren található emlékműveket a beruházás miatt nem kell áthelyezni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!