Közélet

2007.01.25. 09:15

Már készül az új ideiglenes buszpályaudvar

Már készülnek az új ideiglenes autóbuszmegállók Szolnokon a Szolnok ispán körúton.

SZOLJON

Mint ismert, a Jászkun Volán teljesen átépíti az Ady Endre utcai autóbusz-pályaudvart, amit ezért az építkezés idejére, több mint egy évre bezárnak. Átmenetileg két helyen fogadják február elejétől a vidékről érkező buszokat: a Jubileum téren és a Szolnok ispán körúton. Természetesen innen indulnak is majd buszok. Az ehhez szükséges létesítmények már épülnek a vasútállomásnál, ahogyan a Szolnok ispán körúton is készülnek a fogadóhelyek, utasvárók. Itt egyébként forgalmi szolgálat, valamint bérlet- és jegyárusítás is lesz. Megtudtuk, a vasútnál a MÁV-tól még újabb pénztárhelyiségeket bérel a Volán. Itt két helyen is lesz jegyárusítás. Az Ady utcai pályaudvar előtt az átépítés idején megszűnik a helyi járatok megállóhelye is.
A város vezetése egyébként az új helyzetről pénteken sajtótájékoztatót tart, amiről természetesen a későbbiekben beszámolunk.
A Jászkun Volán háza tájáról még egy hír: még tesztelik az új típusú utastájékoztatási rendszert. Az utasok észrevételeit várják a közlekedési társaságnál. Eddig még csak az 1-es busz vonalát látták el újfajta menetrendi táblákkal. Hamarosan a szandai és a 6-os, 6Y-os vonalon is új táblák tájékoztatják az utazókat.

-->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!