Közélet

2007.01.26. 08:16

Megmarad a legsúlyosabb büntetés

Kovács Tamás elismerően szólt a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség munkájáról a csütörtöki megyei összügyészségi értekezletet követő tájékoztatón. A legfőbb ügyész külön kiemelte a 98 százalékos váderedményességi statisztikát.

SZOLJON

Kovács szerint az életfogytiglani szabadságvesztés fenntartása, illetve annak időbeli korlátozása is elképzelhető az új büntető törvénykönyv szankciórendszerének kidolgozásakor. Minderről azért beszélt, mert felvetődött, megszűnhet a legsúlyosabb büntetés. Tudomása szerint napokon belül megérkezik a Legfőbb Ügyészségre a büntető törvénykönyv általános részének tervezete, amelyik foglalkozik ezzel a kérdéssel.

Az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium nem tervezi az életfogytiglani szabadságvesztés megszüntetését, mivel van a bűncselekményeknek olyan köre, amikor a társadalom védelme érdekében szükséges ennek a rendkívül szigorú büntetésnek az alkalmazása — jelentette ki Kondorosi Ferenc, az IRM államtitkára újságírói kérdésére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!