Közélet

2007.01.04. 11:28

Számtalan kutya szökött el a petárdázások miatt

Az ünnepek közeledtével, már karácsonyt megelőzően is elkezdték a petárdázást az emberek — mondta el lapunknak Fazekas Lászlóné, a Csillagszem Állatvédelmi Alapítvány munkatársa. — A jobb érzésű kutyabarátok és tulajdonosok igaz odafigyelnek szilveszterkor és augusztus huszadikán az állataikra, de hetekkel korábban nem számítottak ilyesmire.

SZOLJON

Nem tudnak egész nap az állatok mellett lenni a gazdáik, és sok esetben ilyenkor halálra ugatják magukat a kutyák félelmükben, vagy zavarukban. Ilyen esetekből adódnak aztán a kutyatámadások, balesetek. Az alapítvány telephelyén jelenleg is 130 kutyát gondoznak. Még a karácsony előtti időszakban is többször jelezték nekik, hogy kirakott kölyök kutyákat találtal valahol az út mellett. Mint megtudtuk, az állatvédelmi törvényt szép lassan elkezdik érvényesíteni, ahol tudják.

— Legutóbb volt egy borzasztó esetünk — folytatja az állatvédő. — Egy rossz állapotú kuvaszra lett figyelmes egy arra járó postás. Mint az a helyszíni szemlén kiderült, az állat nyakába teljesen belenőtt a nyakörve. Az állatorvosi rendelőben, amikor elkezdtük lefejteni a láncot a húsról, akkor láttuk meg, hogy alatta egy még mélyebben benőtt bőrnyakörv is okozta az amúgy is mély seb kalakulását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!