Közélet

2007.01.09. 16:14

Tiszafüredi központtal működik majd az iskola

Megyénk több oktatási intézményének túlélését jelentheti az összevonások végrehajtása. Legutóbb a tiszaszőlősi általános iskola jutott erre a sorsra. A tiszafüredi Kossuth Lajos Gimnázium igazgatása alá került az intézmény január elsejétől.

SZOLJON

— Nem csak a mi iskolánk alkotja az újonnan létrejött egységes iskolatípust — mondta el lapunknak Tar Lajos, a Kossuth Lajos Gimnázium, Szakközépiskola, Általános Iskola és Kollégium Tiszaszőlősi Általános Iskolájának tagintézmény vezetője. — Velünk együtt tagintézménye lett még a nagyiváni, tiszaderzsi, tomajmonostorai, tiszaszentimrei, tiszaigari és a tiszaörsi általános iskola is. Természetesen a tiszafüredi intézmény lesz a székhely.

Az összevonás lényege az, hogy biztosítsák az átjárhatóságot az intézmények között. Vagyis a gyerekek hat éves koruktól egészen tizennyolc éves korukig egyetlen intézményen belül tanuljanak. Hogy a jövőben hogyan oldják meg az átjárhatóságot, például a buszközlekedést, még nem megoldott kérdés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!