Közélet

2007.01.25. 15:07

Tizenkét középiskolában írnak központi felvételit

Összesen 2470 nyolcadik osztályos tanuló készül a megyében a szombati központi felvételire.

SZOLJON

Dr. Polonkai Máriától az Országos Közoktatási és Értékesítési Vizsgaközpont (OÉKV) regionális igazgatójától megtudtuk, Jász-Nagykun-Szolnok megyében tizenkét középiskola, Jászberényben a Liska József Erősáramú Szakközépiskola és Gimnázium valamint a Lehel Vezér Gimnázium, Szolnokon a Gépipari, Pálfy János Műszeripari és Vegyipari Szakközépiskola, a Tiszaparti Gimnázium és Humán Szakközépiskola, a Széchenyi István Gimnázium, a Verseghy Ferenc Gimnázium, a Varga Katalin Gimnázium, a Vásárhelyi Pál Közgazdasági Szakközépiskola, a Vendéglátó, Idegenforgalmi és Kereskedelmi Szakközépiskola, valamint a tiszafüredi Kossuth Lajos Gimnázium és az Újszászi Gimnázium és Műszaki Szakközépiskola várja a felvételizőket.
Ma délután 14 órától már a jászberényi Lehel Vezér Gimnáziumban nyolcvan tanuló kezdi meg a középiskolai írásbeli felvételiket. Ők mind az oktatási intézmény nyolcosztályos gimnáziumi évfolyamára jelentkeztek. A központi felvételi feladatsor két — egy 45 perces anyanyelvi és egy szintén 45 perces matematikai — részből áll. A feladatlapok nem a lexikális tudást mérik, hanem a gyerekek készségeit és képességeit, amelyek az eredményes továbbtanuláshoz szükségesek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!