Közélet

2007.02.28. 09:02

A legfiatalabb milliomos

A kunhegyesi Borbély Ádám lett minden idők egyik legfiatalabb milliomosa. Kedden este Vágó Istvánnal farkasszemet nézve elérte a hárommilliós összeget.

SZOLJON

Névjegy

Név: Borbély Ádám

Született: 1988. november 26., Karcag

Csillagjegye: Nyilas

Hobbija: olvasás, utazás, kirándulás

Kedvenc étel: rakott krumpli, gyros

Kedvenc ital: gyümölcslevek

Kedvenc autómárka: Mercedes, Opel, Ferrari

A kedd esti Legyen ön is milliomos! című televíziós játékban „megszületett” megyénk, sőt az ország első legfiatalabb milliomosa, Borbély Ádám. Mint elmondta, csupán a sportkérdésektől való félelme tartotta vissza az ötmilliós megméretéstől. — Alig vártam, hogy jelentkezhessek — mesélte Ádám. — Mivel csak 18 év felettieknek szól ez a játék, így meg kellett várnom a tavaly november 26-át. Néhány nappal később már habozás nélkül jelentkeztem. A többfordulós válogatás telefonon és személyesen zajlott, és mint látszik, megfeleltem.

El sem mondhatom, mennyire örültem, mikor végre megjött az első értesítés a tévétől. Ádám szerint a válogatáson elsősorban a kamerák előtti mozgást és a lexikális tudást vizsgálták, hiszen nem mindegy, hogy milyen embert ültetnek a kvízmesterrel szembe. A sorkérdésen való sikeres túljutás után az első műsor végére ötszázezer forinttal és két megmaradt segítséggel távozhatott a fiatalember a stúdióból. A megméretésre lelkileg nagyon fel kellett készülnie. — Mivel még csak 18 éves vagyok, ezért nehéz helyzet elé néztem egy népszerű televíziós vetélkedőn való szerepléssel — folytatta Ádám.

— Emellett pedig nem hiszem, hogy egy ilyen műsorra konkrét tanulással fel lehetne készülni. Inkább csak az évek alatt összegyűlt tudásra tudunk alapozni a székben ülve. De mint kiderült, nem kellett félnem, hiszen Vágó Istvánban egy kedves, segítőkész és nagyon intelligens embert ismerhettem meg. Sokszor segít, amit ott ülve nem mindig vesz észre az ember. Viszont ha el akar téríteni valamitől, azt nagyon jól csinálja. Mivel Ádám állítása szerint félt a régi filmekről, zenéről és sportról szóló kérdésektől, így nagyon nagy hasznát vette a telefonos segítségének, aki az iskolai filozófiatanára, Nagy Dezső volt.

— Annak ellenére, hogy egy sima gimnáziumba, az egri Eszterházy Károly Főiskola Általános Iskolája, Gimnáziuma és Szakközépiskolájába járok, valahogy belecsempészték ezt az érdekes tárgyat is — tette hozzá. — Egyébként nem is áll olyan távol tőlem a tanári pálya, mivel szilárd elhatározásom, hogy egyszer tanár leszek. Éppen ezért jelentkeztem az ELTE földrajz és történelem szakára, valamint a Pázmány Egyetem történelem szakára. A bekerüléshez mindenképpen szükségem lesz egy emelt szintű földrajzérettségire, amin már túl vagyok. A szülei és a nővére mindenben támogattak, és az utolsó pillanatig hittek benne — mondta meghatottan.

— Nagyon büszkék voltak rám. A kollégiumbeli barátaim szerint pedig csak a foci-vb idején volt ekkora tumultus a tévészobában, mint most, a játék vetítése alatt. Ez nagyon jólesett, csak az volt a baj, hogy senkinek sem szólhattam semmiről, mivel titoktartási szerződést kellett aláírnom. Hiába faggattak, én csak annyit mondtam, hogy majd meglátjátok. És hogy mihez kezd a nyereményével? Az szinte egyértelmű számára: — Mivel nem olyan nagy összegről van szó, hogy a jövőmet erre tudnám alapozni, viszont elverni kicsit sok, így a későbbi felsőoktatási tanulmányaimat szeretném finanszírozni belőle — mondta Ádám. — Persze talán még beleférhet egy nyári utazás a végzős barátaimmal, hiszen előfordulhat, hogy már többet nem találkozunk az érettségi után.

A tanulmányait már a nyári időszakban folytatva szeretné letenni a német nyelvvizsgája mellé az angol középfokút is. Persze azért nem jönne rosszul egy jogosítvány sem. Mindez csak idő kérdése, hiszen a pénz már rendelkezésére áll.

Született: 1988. november 26., Karcag

Csillagjegye: Nyilas

Hobbija: olvasás, utazás, kirándulás

Kedvenc étel: rakott krumpli, gyros

Kedvenc ital: gyümölcslevek

Kedvenc autómárka: Mercedes, Opel, Ferrari -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!