Közélet

2007.02.07. 09:04

Hol adjuk fel a leveleket?

Bezárják Tiszaföldvár egyik postáját. Az ószőlői hivatal megtartásáért aláírásokat is gyűjtöttek a helyiek. Ám a döntés egyértelmű, a környékbelieknek február közepétől messzebbre kell vinni leveleiket.

SZOLJON

Bezár a homoki kisposta is?

Felröppent a hír, mely szerint a jövőben bezárhatják a homoki kispostát is. Konkrét döntés ezzel kapcsolatban egyelőre nincsen. A város vezetősége azonban szeretné kiharcolni, hogy Tiszaföldváron a nagyposta mellett legalább a homoki hivatal megmaradhasson. Szerintük két postára mindenképpen szüksége van a városnak. A településen lévő nagy távolságok miatt ennek talán lehet realitása. A lakosság bízik benne, hogy az ószőlői hivatal bezárása után nem kell újra „harcolniuk”. Ha kell majd, azért is gyűjtenek aláírásokat.

A posta előtt nagy a nyüzsgés. Mindenki elégedetlenségét fejezi ki. — Ezen a környéken idős, nyugdíjas emberek élnek. Mindannyiónknak jó, hogy közel van a hivatal, nem kell messzire sétálni egy levéllel, vagy csekkel — mondja Andó Balázsné. Mindenki egyetért vele, nem kétség, a lakók felháborodtak. Minderről a környék önkormányzati képviselője is értesült, aki eldöntötte, aláírásokat gyűjt a kisposta megmentésért. — Hétszázhuszonkettő aláírást gyűjtöttünk össze, úgy tűnik azonban mindhiába — meséli Polyóka Lászlóné. — Ezeket eljuttattam a hivatalba, ahol a polgármester találkozott a Magyar Posta képviselőivel — hangsúlyozza az asszony. A megbeszélésen kiderült február 19-től nem üzemel az ószőlői kisposta.

— A döntés már egyértelmű volt, ez tulajdonképpen egy tájékoztató megbeszélés volt — mondja a polgármester. — Megtudtuk, hogy húszezer lakosonként egy posta szükséges minden településen. Ez az oka a bezásárnak — teszi hozzá Borza Attila. A döntés egyik indokaként szintén ezt említette a Magyar Posta Zrt. szóvivője. Tomecskó Tamás elmondta, törvényi kötelezettségek túlteljesítése, illetve forgalmi adatok indokolhatják egy-egy posta bezárását. — A tiszföldvári posta esetében mindkettő fenn áll.

Egyébként pedig számos döntést — olykor akár a lakosságnak nem tetsző lépéseket — kell megtennünk egy hosszútávú cél érdekében. 2009 januárjában teljesen kinyílik a postai piac, addigra a Magyar Postának a versenyképességén jelentősen tovább kell javítani. Ennek érdekében vezettük be korábban a mobilpostákat, megújítottuk a gépjárműparkunkat, valamint áttekintettük a hálózatunkat — mondta el a szóvivő. Kiemelte: a postákat csak az érintett települések vezetőivel való egyeztetés után zárták be. Így történt ez Tiszaföldváron is. A földvári emberek mindennek ellenére bosszankodnak és értetlenül állnak a történtek előtt.

-->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!