Közélet

2007.03.15. 10:53

A kolostorból alakítják ki a majdani katolikus óvodát

A szolnoki önkormányzat, valamint a helyi egyházvezetők még továbbra is keresik azt az épületet, ahol az idén ősszel létrehozandó katolikus óvoda fog működni.

SZOLJON

Mint azt Turai János, a szolnoki Belvárosi templom esperes-plébánosa elmondta, a későbbiekben a nagytemplomhoz tartozó egykori kolostor nyújt majd állandó otthont az egyházi óvodának.

Templomi felújítások

A megyeszékhely egyetlen műemlék épülete, a Belvárosi Nagytemplom folyamatos felújításra szorul. Idén a belső világítást korszerűsítik, valamint a bejáratnál látható fájdalmas kápolnánál a Chiovini Ferenc által festett szekkót restaurálják.

A Szentháromság téren álló épületegyüttes melletti — korábban szabadtéri rendezvényeknek helyt adó — udvart alig kell átalakítani, az már most is alkalmas a gyermek-közösségi programokra. Alapos felújításra szorul azonban maga a kolostor.

A műemléki hatóság az átalakításra vonatkozó engedélyezési tervet már jóváhagyta, s az egyházközség immáron a pályázati kiírást várja. A beruházás várható költsége megközelíti a százmillió forintos nagyságot. Az biztos, hogy szeptember 1-től indul a katolikus óvoda, mégpedig két csoportban félszáz gyermek nevelésével.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!