Közélet

2007.03.19. 12:15

Elnapolták a tárgyalást

— Remélem a legsúlyosabb büntetést kapja! — nézett a tárgyalás előtt az ügyésznőre az apa, aki tavaly elveszítette két kisgyermekét.

SZOLJON

— Ez egy nőstény ördög! Ilyet nem tesz egy anya! Biztos, hogy beszámítható volt, mert rákészült a gyikosságokra! — ilyen és ehhez hasonló mondatok hangoztak el a hétfői tárgyalás előtt „civilek” szájából a tárgyalóterem előterében.

Akár életfogytiglanit is kaphat az anya

— B-né K. Angelikára akár életfogytiglan szabadságvesztést is kiszabhatnak. Ez esetben minimum 30 év után bocsájtható feltételes szabadságra, de erről a bíróságnak kell döntenie. Enyhébb esetben 15 évet kaphat az anya. — Az örök életre lelkileg megnyomorított apa 2006. november 6-án elvált kegyetlen feleségétől. — A születési anyakönyvi kivonatok hiánya miatt a megyei bíróságon április 25-re napolták el a tárgyalást és a perbeszédet.

Mindezek ellenére a perbeszéd a jánoshidai kettős gyermekgyilkosság ügyében elmaradt. A megyei bíróság tegnapi tárgyalását azért napolták el, mert a saját anyjuk által megölt egy és öt esztendős kisfiúknak nem csatolták a periratokhoz a születési anyakönyvi kivonatait.

Balázsné Busku Terézia, a vádat képviselő ügyész elmondta, az említett közokiratok azért szükségesek, mert a gyermekek kiskorúságát ezek bizonyítják. A 14. életévét be nem töltött személyek ellen elkövetett emberölés is ugyanis egyfajta minősítést, súlyosbítást jelent a vádban. Mint arról hírt adtunk, brutális kettős gyilkosság színhelye volt tavaly június 19-én éjjel a jánoshidai Hold utca 4. szám alatti családi ház. A 30 éves, három gyermekes B-né K. Angelika különös kegyetlenséggel — mint ahogy az a nyílt tárgyaláson elhangzott, illetve bemutatták: késekkel, borotvával és fojtókötéllel — megölte az egy és az öt esztendős kisfiát.

A vádirat szerint a nő haragudott anyósára, mivel az nem tudott anyagi segítséget nyújtani egy tartozás visszafizetéséhez. Olyan bosszút akart állni e sérelemért, hogy anyósát örök életére elkísérje a lelkiismeret-fordulás. A két kisebbiket megölte, 11 éves fiát nem bántotta. Balázsné Busku Terézia hétfőn egyébként arra tett indítványt, hogy a megvádolt anyának szüntessék meg a legnagyobb gyermekére vonatkozó szülői felügyeleti jogát. A vádlottat a főügyészség előzetes letartóztatása mellett előre kitervelten, aljas indokból, különös kegyetlenséggel, több emberen, 14. életévét be nem töltött személy ellen elkövetett emberölés bűntettével vádolja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!