Közélet

2007.03.06. 19:07

Megtartották közgyűlésüket a szolnoki polgárőrök

A polgárőrök alapvetően a bűnmegelőzésben hivatottak közreműködni a rendőrség oldalán. Mára már viszont tevékenységünk kiterjed környezet-, és ifjúság védelemre is, amelynek elsődleges irányvonala a drogprevenció — mondta el a március 4-ei éves közgyűlés bevezetéseként Csiki Levente, a Szolnok Városi Polgárőr Egyesület elnöke.

SZOLJON

— A tavalyi évben szép eredményeket sikerült felmutatnunk. A tagjaink közel tizenöt órát teljesítettek a rendőrséggel közös szolgálatot, bűnelfogásban való részvételben, előállításban és eljárásban való tanúként. Városi rendezvények biztosításában is szép számmal vettünk részt. Mint elmondta, a kilencven tagot számláló civil egyesületben már ifjak is részt vállalnak, összesen heten.

A járőrmunkák gócpontjai szezonálisan változnak. A legáltalánosabb a szórakozóhelyek környékének biztosítása szokott lenni, ahol általában garázdaság és autólopások miatt riasztják a rendőrséget. A közgyűlésen szintén részt vevő Szabó István alpolgármester kérdésünkre elmondta, hogy az önkormányzat elsősorban techniaki feltételek megteremtésével igyekszik támogatni a tradíciókkal rendelkező egyesületet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!