Közélet

2007.03.27. 21:02

Megvan a tíz legjobb megyei alkotó névsora

A Vállalkozók és Munkaadók Országos Szövetsége (VOSZ) megyei szervezete 2005-ben alapította meg a Prima Primissima Díj megyei megfelelőjét, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Területi Prima Primissima Díjat. Az idei tíz kategória döntőseinek kilétére kedden derült fény.

SZOLJON

Az idei döntősök névsorát dr. Lits József, a VOSZ megyei elnöke tudatta a szervezet tegnapi közgyűlésén. A tíz jelölt: Dienes Eszter (magyar irodalom), Egri Márta (színház- és filmművészet), Győrfi Sándor (képzőművészet), dr. Kiss Kálmánné (oktatás és köznevelés), Józsa Béla (építészet és építőművészet), D. Szabó Miklós (sajtó), Márkus Ilona (népművészet és közművelődés), Szolnoki Szimfonikus Zenekar (zeneművészet), dr. Herczeg Béla (tudomány), B. Nagy Pál (sport). A jelöltek közül hárman kaphatják meg a díjat, amely egymillió forinttal jár. A közönség szavazatai alapján kiadnak egy közönségdíjat is. A kiválasztott alkotók a díj elnyerése mellett bejutnak a Prima Primissima országos díj jelöltjei közé.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!