Közélet

2007.09.12. 11:09

Folytatódik a feltételezett jászberényi apagyilkos pere

Szakértők és tanúk meghallgatásával folytatódik ma Szolnokon a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Bíróságon a médiában Taczman-ügyként ismertté vált büntetőper.

SZOLJON

Ifjabb Taczmann Elek a gyanú szerint fiatalkorú társával ölte meg apját, a híres fogathajtót, valamint annak feleségét. A megyei főügyészség előre kitervelten, nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel, több emberen elkövetett emberölés bűntettével vádol két fiatalt.

A vádirat szerint a 23 éves jászberényi ifj. Taczman Elek és a bűncselekmény idején még fiatalkorú, most 19 éves szolnoki P. Tamás 2006. február 5-én Jászberényben megölték családi házában Taczman Elek 51 éves rokkantnyugdíjast, az ismert fogathajtót és 44 éves feleségét.

Még az első tárgyalási napon ifj. Taczman Elek vallomásában elmondta: azért követte el tettét, mert édesapja túl szigorúan fogta, többször meg is verte, s ő ettől meg akart szabadulni. Ezzel szemben P. Tamás azt állította: csak a helyszínen tudatosult benne, hogy barátja valamire készül, és ebben nem kívánt részt venni. Ezért ifj. Taczman bezárta egy alsó épületbe, és amikor kiengedte onnan, családja megölésével fenyegette meg, ha nem segít az esetet rablógyilkosságnak elrendezni.

A bíróság a bizonyítási eljárás során arra keresi választ, vajon a kettős gyilkosságot egy vagy két személy követte-e el.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!