Közélet

2007.09.27. 15:13

Számlát kértünk a kurváktól

A közelmúltban az adóhivatal és a prostituáltak egyesülete közös sajtó tájékoztatón jelentette be, egy uniós finanszírozású program keretében megpróbálja arra ösztönözni az örömlányokat, hogy hivatalos formában, egyéni vállalkozóként végezzék a továbbiakban munkájukat.

SZOLJON

Megkérdeztünk egy könyvelőt

— Mivel személyes szükséglet kielégítését szolgáló tevékenységről szól a számla, szerintem sehol nem számolható el — felelte nevetve zsebből Rőszer József, egy számviteli szolgáltatást nyújtó cég vezetője. — Nincs összefüggés ugyanis a vállalkozással, illetve a bevételszerző tevékenységgel. Persze lehet ideológiákat gyártani rá: mondván rendkívül fáradt és olyan kikapcsolódásra vágyik, melytől jobb, eredményesebb munkavégzést folytat, ám nem hiszem, hogy egy adóellenőrzésen ez az indoklás megállná a helyét.

Magyarra lefordítva, ennek megvalósulása esetén az a férfi, aki igénybe veszi szolgáltatásukat, áfá-s számlát kap a munka elvégzéséről. Ezt hallva azonnal beindult a fantáziánk, s "próbavásárlásra" indultunk. Félénkségünket tükrözi, első nekifutásra nem is mertünk személyes kapcsolatot keresni ilyen tevékenységet folytató munkavállalóval. Felütöttünk néhány napilapot, s a hirdetési rovatban keresgélve szemezgettünk a telefonszámok közül.  "38-as, dúskeblű, szenvedélyes, babaarcú ismerkedne. Tel.: 06-70- ...". Tárcsázzuk.

— Szia Csilla vagyok, miben segíthetek? — csacsog egy hang a mobilba.
— Az egyik bulvárlapban láttam meg a hirdetésed — kezdtem egy nagy levegővétel után, majd azonnal folytattam is —, érdeklődni szeretnék, hogy számlát tudsz-e adni?
Talán még be sem fejeztem a kérdést, máris megszakadt a vonal. Én nyomtam volna ki idegességemben? Vagy csak vonalhiba volt? Mindegy, újra tárcsáztam.
— Megint én vagyok, az előbb megszakadtunk. Szóval azt akarom ... — ezúttal már végig sem mondhattam a szövegem.
— Tudod kivel szórakozz, menj a picsába! — vágott közbe indulatosan a hölgy.
Nem adtam fel. Még vagy három négy próbát tettem hasonló sikerrel, mikor végre az egyikük szóba állt velem.
— Feltűnően csinos, szőke lányt keresek, aki tartós kapcsolatra vágyik — hadartam egyszuszra.
— Megtaláltad — búgta a telefonba egy kedves, fiatalos hang.
— Hogy szólíthatlak?
— Niki vagyok.
— Hülyén hangzik, de mennyire tartós ez a kapcsolat?
— Fél óra, óra, egy éjszaka, melyiket szeretnéd?
— Helyben vagyunk, én is így gondoltam. És mit vállalsz?
— Szakszi, dugás, komplett. Dugás négy lepedő, szakszi öt, a komplett hatezer.
— Gumival vagy anélkül?
— Úgy veszem észre, nincs éppen túl sok tapasztalatod a lányokkal. A szakszi természetesen lehet gumi nélkül is, de akkor feláras — világosít fel kuncogva.
— Oké, rendben, de lenne egy extra kívánságom ... — vágnék bele a nehezébe.
— Bocs, többen jöhettek, persze más árfolyamon számolva, de semmiféle állattal nem vállalom — szakít félbe azonnal Niki.
— ... nekem számla is kellene. Tudsz adni? — fejezem be szinte suttogva a mondatot.
— Micsodát? Számlát a dugásról?
— Bocs, de a prostituáltak érdekvédelmi egyesületének elnöke, Földi Ágnes nyilatkozott valamelyik nap a tévében, hogy már erre is van lehetőség. Nem hallottad?
— És kinek akarod bemutatni? Otthon az anyucinak, mondván bocs drágám, elvettem a konyhapénzből, mert dugni volt kedvem egy kurvával, de ne aggódj, hoztam a számlát.

Na ez volt az a pillanat, amikor nem tudtam mit válaszolni, és inkább elköszöntem beszélgetőpartneremtől. De tényleg, mit is kezdenék a számlával? Ha csak nem tartós fogyasztási cikket vásárolok, soha nem szoktam őrizgetni, az élelmiszerboltban például rendre egyenesen otthagyom a kosárban. Szóval mire is jó ez a számla? Ha nem felelt meg az igényeimnek a szolgáltatás, reklamálhatok, s helyben kijavítják a hibát? Esetleg kapok egy újabb menetet? Vagy elviszem a könyvelőmnek, hogy szeretném leírni a költségeimből?

Még hazafelé mentemben is ezen morfondíroztam. Az asszonyt azonban csak nem kérdezhettem meg, mi erről az egészről a véleménye. Még kikaparta volna a szememet...

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!