Közélet

2007.10.10. 11:09

Hat évet kapott a gyermekgyilkos anyuka

Két évvel ezelőtt halva találtak egy három hetes kisfiút egy rákócziújfalui házban. A boncolás során külsérelmi nyomokat fedeztek fel a gyermek testén, amiből a szakember arra következtetett, hogy a baba bántalmazás áldozata lett.

SZOLJON

A napokban két ügyben hozott ítéletet első fokon a megyei bíróság.

Két évvel ezelőtt halva találtak egy három hetes kisfiút egy rákócziújfalui házban. A boncolás során külsérelmi nyomokat fedeztek fel a gyermek testén, amiből a szakember arra következtetett, hogy a baba bántalmazás áldozata lett. A 2005. júliusában történt eseményekre nemrég pontot tett a bíróság. A fiatal anyát, az éppen hét hónaposan állapotos S. Anitát 14 év alatti személy sérelmére elkövetett emberölésben találták bűnösnek, ezért hat év fegyházra ítélték. Óvodás korú kislánya felett a szülői felügyeleti jogát pedig megszüntették. Az eddig szabad lábon védekező anyát a tárgyalóteremben azonnal előzetes letartóztatásba helyezték. Az ügyész súlyosbításért, a vádlott és ügyvédje felmentésért illetve enyhítésért fellebbezett.

Egy szintén 2005-ben, Jásztelken elkövetett ügyben — amelyben egy 94 esztendős asszony a tettlegesség következtében elhunyt — ugyancsak a közelmúltban hozott ítéletet első fokon a megyei bíróság. A három fős társaság kiszerelte a biztosítékot a ház előterében lévő kapcsolószekrényből, és így csalogatták ki az idős asszonyt és a vele együtt élő fogyatékos lányát. Ekkor rontottak be a lakásba a bűnözők, miközben a két személyt bántalmazták. Ezután, míg egyikük az áldozatokat tartotta sakkban, a másik két rabló értékek után kutatott. Később úgy hagyták el a tett helyszínét, hogy nem találtak semmit. Az idős néninek viszont a nyílt lábszártörését követően amputálni kellett a végtagját, majd nem sokkal később elhunyt. A bíróság halált okozó testi sértésben, csoportosan elkövetett rablásban, magánlaksértésben és lopásban találta bűnösnek a fiatalembereket, akiknek 8 és 7 év fegyházat illetve 7 év fiatalkorúak börtönében letöltendő börtönbüntetést szabtak ki. Az ügyész tudomásul vette az ítéletet, míg a vádlottak és védőik felmentésért és enyhítésért fellebbeztek. Mindkét ügyben másodfokon a Debreceni Ítélőtábla hozza meg a jogerős ítéleteket.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!