Közélet

2007.11.07. 11:41

1.2 milliárd a Dami fejlesztésére

A szolnoki Damjanich uszoda fejlesztéséhez szükséges 1,2 milliárd forintot meg kapja-e a város csak a szocialista képviselők lobbierején múlik — állította sajtótájékoztatóján a város polgármestere.

Teleki József

Szolnoki Damjanch uszoda fejlesztéséhez szükséges 1,2 milliárd forintot meg kapja-e a város csak a szocialista épviselők lobbierején múlik — állította sajtótájékoztatóján a város polgármestere. Szalay Ferenc elmondta: országgyűlési képviselőként négy módosító javaslatot nyújtott be az ország jövő évi költségvetéséhez. Így a beemelné a törvénybe 3 milliárd forinttal a Szandaszőlősi elkerülő út megépítését. Ez közvetlenül terelné a forgalmat a Szent István hídra, így gyorsítva több tízezer ember munkába járását. A 4-es főút Szolnok-Budapest közötti szakaszának négysávosítására 7 milliárdot szánna. Ennek tervei már készen állnak. Nem úgy egy új belvárosi Tisza-hídé, mely terveinek elkészítésére 150 millió forintot különítene el a költségvetésben a képviselő. Szalay Ferenc ugyanakkor mint minden évbe, most is benyújtotta a Damjanich uszoda fejlesztéséhez szükséges 1,2 milliárd forintos költségvetési támogatásra a javaslatát.
Szalay Ferenc elmondta: a módosításokat a Fidesz és a KDNP frakció támogatja. Így ahhoz, hogy a javaslatok beépüljenek a költségvetésbe a térség szocialista képviselőinek kellene 20-30 szavazatot biztosítani a kormánypártok részéről.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!