Közélet

2007.11.24. 11:54

Balett cipő + tütü = autószerelés?

Mikor meglátok egy lányt vagy meghallom róla, hogy olyan szakmát űz, melyet inkább férfi társai szoktak, mindig elgondolkodom. Honnan jött az ötlet? Ki akarnak lógni a sorból, vagy egyszerűen csak úgy érzik hozzájuk ez áll közel?

Hutter Zsófi

Mikor meglátok egy lányt vagy meghallom róla, hogy olyan szakmát űz, melyet inkább férfi társai szoktak, mindig elgondolkodom. Honnan jött az ötlet? Ki akarnak lógni a sorból, vagy egyszerűen csak úgy érzik hozzájuk ez áll közel? Én is az a fajta csaj vagyok, aki sokkal jobban kijön a srácokkal, szívesen néz focit, és nagyrészt fiú haverjai vannak. De ettől függetlenül nem lettem autószerelő. Pedig bevallom, annak idején gondolkodtam rajta... Aztán mégis más irányba mozdultam. Kisebb koromban a szüleim igyekezték ezt a fajta ferdülésemet a helyes irányba terelni, és két matchbox-ozás között elküldtek balett órára, modell tanfolyamra. De lehet, ez sem volt elég. Nem állítom, hogy a fiús csajokkal bármi probléma lenne, (hisz akkor magam ellen beszélnék) csak érdekes látni, hogy egyes szakmák, melyet régen egyértelműen férfiak végeztek, ma már nők is csinálhatják. Persze ezzel semmi gond nincsen, ha ugyanolyan jól meg tudják csinálni a rájuk bízott feladatot. Sőt, némelyik munkahelyen kifejezetten örülnek neki, ha a sok férfi közé néhány női egyed is keveredik.
Tehát ha jól belegondolok, mindenki jobban jár azzal, ha nemtől függetlenül azzal foglalkozik, amivel szeretne. A pasik örülnek, hogy nem csak egymást kell nézniük, a csajok pedig büszkék lehetnek magukra, mert azt csinálhatják, amit mindig is szerettek volna.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!