Közélet

2007.11.17. 17:58

Bár összegyűlt az aláírás, mégsem lesz népi kezdeményezés

Össze is gyűlt, meg nem is a népi kezdeményezéshez szükséges aláírás a szolnoki Damjanich uszoda megmentése érdekében.

Teleki József

Az akció egyik főszervezője, Gedei Tibor tájékoztatása szerint ugyanis öttel több aláírást gyűjtöttek össze a minimálisan szükségesnél, ám ez kevés lehet a hitelesítésnél. Nem biztos ugyanis, hogy a választási bizottság minden aláírást érvényesnek talál, hiszen voltak, akik személyi szám helyett igazolványszámukat adták meg. Éppen ezért a választási bizottságnak be sem nyújtják az íveket, hanem megsemmisítik azokat a jövő hét elején.

A héten már hasonló sorsra jutottak a népszavazás ügyében összegyűlt aláírások. A Damjanich uszoda miatt fellépő két civil szervezet mégis sikeresnek ítélte az akciót, hiszen az aláírásgyűjtés előbb kapott zöld utat a népszavazáshoz, mint a népi kezdeményezéshez. Így a kettőt nem tudták egyszerre gyűjteni. Már pedig a népszavazási aláírásgyűjtés lezárulta óta több, mint kétezer támogatója akadt kezdeményezésüknek. De voltak olyanok is, akik féltek nevüket adni a kezdeményezéshez, ezért nem írtá alá az íveket. Mindezeket figyelembe véve Gedei Tibor számításai szerint legalább tízezren álltak melléjük, pontosabban a Dami ügye mellé.

Teleki József -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!