Közélet

2007.11.11. 11:47

Csütörtökig lehet jelentkezni a felsőoktatásba

November 15-ig jelentkezhetnek a felsőoktatásba azok, akik 2008 februárjától szeretnének valamelyik egyetemre vagy főiskolára járni.

SZOLJON

A keresztféléves képzéseket ismertető felvételi tájékoztató október közepe óta kapható a könyvesboltokban. A listát az Országos Felsőoktatási Információs Központ (OFIK) honlapján, a www.felvi.hu-n is közzétették, az egyetemek, főiskolák menüpont alatt találják a diákok.

Az őszi felvételi eljárásban részt vevő, több mint 50 felsőoktatási intézmény többsége szakképzést hirdet, de alap- és mesterképzésekre is lehet jelentkezni. A felsőfokú szakképzések, illetve a diplomás képzések több mint fele államilag támogatott formában is indul.

A jelentkezési lapokat könyvesboltokban és nyomtatványboltokban lehet beszerezni, majd a laphoz mellékelt borítékban, az azon szereplő címre kell postára adni, legkésőbb november 15-én éjfélig. A felvételi eljárás díja 9 ezer forint, ezzel három intézménybe lehet pályázni. A ponthatárokról január 15-én döntenek az egyetemek, illetve főiskolák - tájékoztatott közleményében az OFIK.

A hagyományos, szeptemberben induló szemeszterre 2008. február 15-ig lehet majd beadni a jelentkezéseket. A képzéseket tartalmazó Felvételi Tájékoztató december 15-én jelenik meg. Aki a jövő év tavaszán teszi le az érettségit, az leghamarabb, ebben az eljárásban pályázhat a felsőoktatásba.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!