Közélet

2007.11.05. 14:00

Még nem oldódott meg a jászkiséri csatornaügy

A korábban honlapunkon is megjelent jászkiséri csatornaügyben továbbra sem történt előrelépés.

Békési Brigitta

Ezt megelőzően arról volt szó, hogy az egyik jászkiséri lakos, Tóth Sándor ingatlanán áthalad egy engedély nélküli csatorna, mely ellen eljárást kezdeményezett Hajdú László, a település polgármestere. A későbbiekben kiderült, hogy a Községi Tanács készíttette a belvízelvezetőt engedély nélkül. Az ingatlantulajdonos arról is beszámolt, hogy a jászberényi földhivatal hozott egy határozatot, melyben felszólította az önkormányzatot, hogy október 31-ig rendezze a csatorna tulajdonjogát, állítsa vissza az eredeti állapotot vagy temettesse azt be.

Tóth Sándortól megtudtuk, hogy az önkormányzat mindezidáig egyik rendelkezést sem hajtotta végre és a férfi úgy látja, hogy a polgármester nem is akar lépni ebben az ügyben. Ezen kívül, elmondása szerint, a közép-tiszavidéki vízügyi felügyelőség is felszólította az önkormányzatot, hogy október végéig, a csatorna fennmaradási engedélykérelméhez csatolja a szükséges iratokat. A férfi arról is beszámolt, hogy a polgármester a napokban visszavonta azt a májusban tett nyilatkozatát, miszerint a Községi Tanács a nyolcvanas években építtette a csatornát.

Hogy mikor épült a belvízelvezető, a mai napig nem derült ki, mert a két tanú közül az egyik az ötvenes-hatvanas évekre tippelt, míg a másik  szerint a hatvanas-hetvenes években készült a csatorna, mondta a jászkiséri férfi. Hajdú László polgármester lapunknak mindössze annyit nyilatkozott, hogy az ügy folyamatban van és az önkormányzat mindig a lakosság érdekeit szem előtt tartva tette meg eddig is és teszi meg a továbbiakban is az intézkedéseit.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!