Közélet

2007.11.09. 16:40

Összevont intézmények, kinevezett igazgatók

Döntött megyei gyermekotthon, illetve a megyei gyermek- és ifjúságvédő intézet összevonásáról a megye közgyűlése. Az önkormányzat pénteki ülésén Szalayné Farkas Juliannát, a gyermekotthon korábbi igazgatóját bízta meg az összevont intézmény vezetésével.

Szilvási Zsuzsa

Döntött megyei gyermekotthon, illetve a megyei gyermek- és ifjúságvédő intézet összevonásáról a megye közgyűlése. Az önkormányzat pénteki ülésén Szalayné Farkas Juliannát, a gyermekotthon korábbi igazgatóját bízta meg az összevont intézmény vezetésével. A döntést még a közgyűlés szocialista frakciója is üdvözölte. Amint Elek Sándor fogalmazott, az összevonás gondolata már évekkel ezelőtt felmerült, az igazgatónőt pedig kitűnő szakembernek tartják. Ám Tokajiné Demecs Katalin hangsúlyozta, hogy szerintük ennek ellenére új pályázatot kellett volna kiírni a vezetői posztra.Több hónapos huzavona után végre a tiszaföldvár-homoki intézmény vezetői posztjára kiírt pályázat is sikerrel zárult. Mostantól Burai Zsuzsanna a speciális otthon vezetője, bár az ellenzék kifogásolta, hogy az újdonsült igazgatónak még nincs megfelelő vezetői tapasztalata. Határoztak a képviselők a kéményseprő szolgáltatás 2008-as díjairól is. Mint ismeretes, Szolnok város kivételével a megye településein érvényes díjakat a megyei önkormányzat szabja meg. Döntésük alapján jövőre a nettó árak átlagosan 6,45 százalékkal emelkednek, így például az egyedi vegyes tüzelésű kémények után 898 forint+áfát, a gázos kéményekért pedig 1796 forint+áfát fizetünk majd.
A közgyűlés meghallgatta többek között Házi István megyei rendőr főkapitány közbiztonságról szóló beszámolóját. A főkapitányt arról kérdezte Dobos László képviselő, hogy a tavaly októberi fővárosi rendőri intézkedésekben részt vettek-e megyénkből felvezényelt rendőrök, illetve folyik-e valaki ellen eljárás ezzel kapcsolatban. Házi István válaszában hangsúlyozta, hogy a 96 felvezényelt rendőr közül senki sem vett részt tömegoszlatásban, s eljárás alá sem vonták egyiküket sem.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!