Közélet

2008.02.19. 08:57

A költségvetést nem támogatják a szocialisták

Az adósságállomány nő, minden egyéb változatlan — összegezte az idei szolnoki költségvetés tervezetét dr. Füle István képviselő a közgyűlés MSZP frakciójának sajtótájékoztatóján.

SZOLJON

Mint elhangzott, a megyeszékhely működési hiánya 3 milliárd forint fölötti, az adósságállomány pedig január elsején 20 milliárd forint körüli volt, ami a város egy évi bevételének felel meg. Radócz Zoltán frakcióvezető-helyettes hozzátette: nem látják azokat a lépéseket, amelyekkel a hiányt csökkenteni lehetne. A szocialisták aggasztónak tartják, hogy egy lerobbant infrastruktúra mellett csökkennek a felújítási kiadások. A szerintük magas hiány és az adósság mértéke miatt az MSZP nem támogatja a költségvetés elfogadását.

Szolnok vezetése átgondolt, takarékos gazdálkodást folytat. A 2007-es év a rendbetételé volt, aminek eredményeképpen az idei büdzsében egymilliárd forinttal csökken a hiány, reagált a fentiekre a szolnoki városháza sajtóreferense. Pókász Endre hozzátette: a jelenlegi városvezetés jelentős adósságot örökölt, ugyanakkor a megkezdett beruházások befejezéséhez sem voltak meg a szükséges források. Most nyugodtan lehet előre tekinteni, mert a pályázati önerő minden esetben biztosított.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!