Közélet

2008.02.28. 16:29

A polgármester ellenében fogadták el a költségvetést

Szerda este fogadta el a város idei költségvetését Jászberény önkormányzata. A több órás vitát követően végül a szocialista képviselők, köztük a város polgármestere tartózkodása mellett hagyták jóvá a megye második legnagyobb városának büdzséjét.

Banka Csaba

Gedei József polgármester tegnapi sajtótájékoztatóján elmondta, hogy tartózkodásával jelezni kívánta: Nem ért egyet azzal, hogy a korábban kompromisszumokkal létrehozott költségvetést a jobboldal a testületi ülés egy nappal 57 módosító indítvány benyújtásával gyakorlatilag átírta. Ráadásul a polgármester véleménye szerint a módosító indítványok egyetlen célja, hogy a változtatásokat jegyző képviselők érdekeinek megfelelően formálják át a költségvetést. Az öt milliárd forintos kötvény kibocsátást, illetve a kórház fenntartásának önkormányzati cégre bízását is veszélyesnek ítélte a költségvetés szempontjából.
A jobboldal tegnapi sajtótájékoztatóján Hajnal Nagy Gábor, a pénzügyi tulajdonosi bizottság elnöke kijelentette, hogy a megszorításokra az intézményi költségek csökkentésére a központi megszorító intézkedések miatt volt szüksége a városnak. Ugyanakkor rámutatott, hogy a jövőben szakértő bevonásával kell áttekinteni azt, hogy az intézményi szerkezet, illetve a feladatok átalakításával hogyan lehetne tovább faragni a költségeken. Elhangzott: nem kizárt, hogy elbocsátásokra is szükség lesz a városban.

Banka Csaba -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!