Közélet

2008.02.04. 13:45

A város ötmillió forintot ad a Jászkun Volánnak

A karcagi önkormányzat 2005. január 1-től nyolc évre a Jászkun Volán Közlekedési ZRt.-vel kötött közszolgáltatási szerződést a helyi autóbusz közlekedésre.

Daróczi Erzsébet

A cég most menetrend módosítást kezdeményezett, valamint az önkormányzati támogatás mértékének növelését és a helyi járatú menetjegy 9,9 %-os emelését is kérte. A képviselő-testület úgy döntött idén a helyi autóbusz-közlekedési közszolgáltatást 5 millió forinttal támogatja. Február 1-el a kért 9,9 százalékos jegyáremelést is jóváhagyták, a járatcsökkentés előtt azonban januárban a szolgáltatóval közösen utasszámlálást végzett a város. Ennek tapasztalata alapján összeállt a menetrendi módosítás 34 százalékos járatcsökkenéssel.

A képviselők múlt héten tárgyalták a kérést. Mint elhangzott, a társaság éves szinten 171 ezer kilométernyi közszolgáltatást végez a helyi járatokon. Mivel több  járat egyáltalán nem volt tavaly kihasználva ez a szolgáltatás jelentős veszteséget okozott a cégnek. Az utaszámláláskor is voltak olyan járatok, melyek a két végállomás között üresen közlekedtek, vagy 2-3 utassal. Az új menetrendet ezen tapasztalatok figyelembe vételével hagyta jóvá a város.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!